Rólam

Racs Marianna Katalin, idegenvezető vagyok. Nemzetközi tanulmányok szakon végeztem a Közgázon, majd német és portugál bölcsész szakokon az ELTÉ-n. Mindig is kifejezetten érdekelt a társadalomtörténet, a 19. és a 20. századi hazai és nemzetközi események, a totalitárius rezsimek működése. Budapest esetében különösen izgalmasnak tartom a város fejlődéstörténetét.

2010 óta foglalkozom tematikus túrák vezetésével. Évekig kísértem csoportokat Európa számos országában. 2015-ben védtem meg doktorimat egyetemes történelemből. Az európai kulturális körutakat követően, illetve kisfiam születésével az utóbbi években túravezetéseim főleg Budapestre koncentrálódnak. A város folyamatosan új oldalaival mutatkozik be, így kifogyhatatlan narratív forrás, melynek egyre nagyobb szerelmese vagyok.

Új sétáimmal szeretnék örömet szerezni mindazoknak, akik rajonganak Budapestért és szívesen töltenek el pár órát ebben a csodás városban új perspektívákat felfedezve.Sétálók mondták

Izgalmas témákat jár körbe különböző aspektusokból. Sétáin kevésbé ismert titkokkal gazdagodhatunk. Szórakozásnak is kiváló!

L. Marianna


Emlékezetes sétát vezetett nekünk Mariann 2019-ben, a cégünk 25 éves fennállásának érfordulóján. Esett közben az eső, de mi észre sem vettük, mert annyira jól éreztük magunkat a programon!

D. Edit


Igazán felkészült, közvetlen és barátságos idegenvezető, nagyon jól éreztem magam, köszönet érte!

S. Ildikó


Fedezzük fel együtt Budapestet!